vesti

marina | istorija

Marina

Od godine 1994. Klub se nalazi na 3,5. kilometru leve obale Save, ispred tehničke baze Građevinskog preduzeća »Gemax«. Nekadašnji tanker, posle obimnih zahvata talentovanih majstora »Gemaksa«, a prema projektu arh. Nenada Bunuševca, pretvoren je u najlepši i najuređeniji jedriličarski prostor i privez u nas. Uslovi za trening i takmičenja su veoma dobri sa stalnom tendencijom poboljšavanja.

klub

Uz klub se nalazi i prostrana marina namenjena isključivo jedrilicama i čamcima članova JK »Gemax«. Rapolaže sa tridesetak vezova. Članovima su na raspolaganju stalni priključak za struju, pijaća voda, dizalica do 2 t, stručna pomoć za mehaničarske i farbarske radove i 24 časovni video nadzor. Sa kopna se u marinu i klub može ući jedino sa magnetnom članskom karticom.

marina

Kako smo nastali

Godine 1946. osnovano je Sportsko društvo »Brodograditelj« a u okviru društva postojao je i Jedriličarski klub "Brodograditelj". Kasnije, 1949. godine, na skupštini kluba, prerasta u Sportsko društvo »Brodarac« u kome rade klubovi: fudbalski, šah i jedriličarski. Osnivači i sponzori su bili: Jugoslovensko rečno brodarstvo (generalni), Preduzeće »Ivan Milutinović«, Brodogradilište »Tito« i Beogradsko bagersko preduzeće. Sedište Jedriličarskog kluba »Brodarac« u to vreme je bilo na donjem špicu Ade Ciganlije, u šleperskoj kabini, smeštenoj na obali. Kasnije, uz svesrdnu pomoć JRB, napravljen je splav u Čukaričkom rukavcu. Aktuelni takmičari tada su bili: Slobodan Strugar, Franc Kos, Bora Ćosić... Broj članova Kluba uvećao se 1966. pošto je dvadesetak članova prešlo iz Jedriličarskog kluba »Sava«, između ostalih: Đorđe Srbljanović, Branimir Banovac, Lazar Ađanski, Milan i Dragomir Andonović, Miodrag Jekić, Zvonko Šutija... Sve do sredine sedamdesetih, postojale su sledeće klase: Jola 22, Olimpijska Jola, Dinga, Sava i Šljuka. »Brodarac« je imao dosta uspeha na takmičenjima u zemlji, ali i na međunarodnim regatama. Đorđe Bata Srbljanović petnaest godina je bio prvak Jugoslavije u klasi Jola 22 i Olimpijska Jola, a 1958. na Paliću, na Prvenstvu Evrope, osvojio je drugo mesto.

vesti vesti vesti

JK Brodarac: klasa 505 - Vladeta Petrić i Laza Ađanski (levo), klasa Jola 22 - Bata i Sofija Srbljanović i Laza Ađanski (sredina) i klasa Olimpijska jola (desno)

Godine 1968. nabavljene su prve jedrilice klase Finn. Najuspešniji takmičar u toj klasi bio je Branimir Banovac - višegodišnji prvak Srbije, dva puta prvi, tri puta drugi i četiri puta treći u Jugoslaviji, petnaest puta reprezentativac.
Generalni sponzor i donator JRB, kupuje i daje Klubu na korišćenje šlep i postavlja ga 200 metara uzvodno od donjeg špica Ade Ciganlije. Čamci su nabavljani na razne načine. Glavni donator bilo je JRB a neki su dobijeni od vojske. Kasnije su i članovi počeli da kupuju jedrilice.
Posle više godina veoma uspešnog rada, početkom devedesetih klub zapada u krizu uzrokovanu, pre svega, prestankom brige JRB za jedrenje. U trenutku, najtežem od njegovog osnivanja, Klubu u pomoć pristiže Građevinsko preduzeće »Gemaks«. Slobodno možemo reći da se u vizionarskom nadahnuću Đorđa Antelja, vlasnika GP »Gemaks« pojavio neočekivani spas za Klub. GP »Gemaks« kupuje stari šlep, adaptira i stavlja nam ga na raspolaganje. Tako je Klub, kao ptica feniks, ponovo rođen iz pepela, da upotrebimo metaforu iz rečnika sportskih novinara.

vesti

Beogradski jedriličari na Prvenstvu Jugoslavije u Portorožu 1972: Dragoslav Ćirković, Zvonko Šutija, Branimir Banovac, Vojislav Pešić, Miodrag Jekić, Lazar Ađanski i Rajko Borić